jueves, 13 de junio de 2013

Maria Lluïsa Fabra presenta nou llibre “Retalls de memòria”

Maria Lluïsa Fabra
El proper 18 de juny tindrà lloc la presentació del llibre “Retalls de memòria” de Maria Lluïsa Fabra.L’acte es realitzarà a la Llibreria Alibri de Barcelona a les 19h.(PDF)
L’escriptora Rosa Regàs i la catedràtica emèrita de la UB,Montserrat Moreno acompanyaran a Maria Lluïsa Fabra en la presentació del seu llibre.
Maria Lluïsa Fabra és professora emèrita de la UAB i ha publicat diversos llibres sobre dinàmica de grups, la seva especialitat acadèmica i professional. També ha escrit llibres i articles sobre assertivitat, un tema al qual ha dedicat els darrers anys de la seva tasca docent i investigadora. Al llarg de la seva carrera professional, l’estudi del gènere ha estat una constant,  començant per aquell primer llibre (“La mujer en España”, 1965)  escrit amb tres amigues quan a penes havia acabat la carrera fins a “La carrera de les professores universitàries” (1998). És llicenciada en Filologia Romànica i diplomada en Psicologia. És doctora, i té una maîtrise,  en Ciències de l’Educació.

En aquest llibre hi trobareu el pòsit que hi ha anat deixant la vida, però sobre tot els descobriments realitzats per una nena desperta entre els tres i els tretze anys: de l’entorn, de les idees, de la religió, de la pròpia fisiologia, de la família.
Espero que per a alguns lectors i lectores serà un apropament a la pròpia infantesa i pels altres un descobriment de com era el món quan l’Estat era governat per algú que es feia dir “Generalísimo”  i que entrava a les esglèsies “bajo palio”.
La generació dels nostres pares va ser la dels vençuts i dels sobrevivents que van quedar-se al país i van voler donar una oportunitat a la Història perquè canviés les tornes. Aquella història, i la dels nens i nenes que es perdien en les contradiccions del moment, és la que explico. Molts de nosaltres ens havíem fixat com a objectiu el ser presents quan el “vigía de occidente”deixés aquest món i es produís el canvi cap a un règim democràtic.
Tant de bo que aquestes històries serveixin per veure clar que, tot i haver-se realitzat el canvi que anhelàvem, no està tot guanyat i que hem de seguir pressionant perquè els nostres desigs de mainada intel·ligent es converteixin, algun dia, però ben aviat, en normalitat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario