viernes, 8 de noviembre de 2013

#Homenatge a Anna Alabart. El dret a la ciutat.

Anna Alabart

Compartitm aquest homenatge i us emplacem a participar. 

El dijous 28 de novembre a les 19 h a l’Aula Magna (edifici 690) tindrà lloc l’homenatge en memòria de la professora Anna Alabart.

Anna Alabart era catedràtica de Sociologia Urbana a la Universitat de Barcelona. Economista de formació, es va dedicar a la sociologia. Va tenir una mirada transdisciplinària en la seva àmplia activitat de recerca. Veia la ciutat com una realitat en què es nuen l’econòmic, el polític, l’arquitectònic, però també les múltiples relacions entre els seus habitants.

En el vessant acadèmic cal destacar el seu paper en la introducció de la Sociologia Urbana com a matèria a la Universitat de Barcelona, els seus nombrosos estudis aplicats i la direcció de projectes de recerca. Va constituir el grup de recerca Territori, Població i Ciutadania, del qual va ser directora entre 2005 i 2009. La seva tesi doctoral (Els barris de Barcelona i el moviment associatiu veïnal, de 1982) il·lustra la idea que defensava la universitat com a institució al servei de la societat i, en particular, dels més vulnerables. Aquest treball li va valer el Premi de Recerca Ciutat de Barcelona 1983.

A l’acte hi intervindran el rector de la Universitat de Barcelona, Dídac Ramírez, la degana Elisenda Paluzie, el director del Departament de Teoria Sociològica, Filosofia del Dret i Metodologia de les Ciències Socials, Josep Maria Rotger, Marina Subirats, catedràtica emèrita de Sociologia de la UAB, Joaquim Sempere, professor emèrit de Sociologia de la UB, Mercè Tatjer, catedràtica emèrita de Didàctica de les Ciències Socials de la UB, Isabel Pujades, catedràtica de Geografia de la UB i Joan Tugores, catedràtic d’Economia de la UB. L’acte serà conduït per la professora Gemma Vilà.

No hay comentarios:

Publicar un comentario