jueves, 6 de marzo de 2014

#8M Itziar González, "El feminisme és l'eix transversal del canvi social"

Itziar González, 
Conferència a Sant Pau del Camp

Dins el marc de la celebració del 8 de març, Dia Internacinal de les Dones, comencem un cicle d'entrevistes breus en vídeo anomenat: "L'Entrevista de Feministes de Catalunya" Des d'aquest espai entrevistarem a dones destacades de la societat catalan. Volem posar en valor els seus talents, la seva experiencia, la seva mirada sobre "què passa al món", la seva opinió i visibilitzar el seus pensaments.

Us presentem avui a Itziar González, arquitecta, pacifista, feminista, i ecologista. És una de les persones del grup impulsor del Parlament Ciutadà

Itziar González va ser regidora del districte de Ciutat Vella a Barcelona com a independent (de 2007 a 2010). Des d'allà va tractar d'atendre les demandes i necessitats dels ciutadans fins que va topar amb l'enorme influència dels lobbys econòmics instal·lats a la ciutat. Va deixar el seu càrrec com a regidora i  llavors va començar a dedicar-se a la tasca d'ampoderar a la ciutadania per canviar les estructures de poder que veia que estaven segrestant a la democràcia. 

Des de fa temps, conjuntament amb altres 70 persones, impulsa el Parlament Ciutadà, una iniciativa que pretén aglutinar el coneixement i la capacitat organitzativa dels moviments socials per constituir un contrapoder ciutadà enfront les institucions tradicionals. “Tenim a dirigents completament incults al capdavant d'una ciutadania que està absolutament il·lustrada” dèia a una entrevista d'un diari... 

Justament, els propers dies 14 i 15 de març organitzen les seves "Segones Jornades del Parlament Ciutadà"  amb els següents objectius:

  • Ampliar el coneixement sobre les principals visions i estratègies transformadores i les accions i mesures d’urgència que avui es proposen des dels moviments socials més actius a Catalunya.
  • Debatre les prioritats que poden encapçalar les actuacions col·lectives més immediates, cercant objectius comuns i la unitat d’acció de la ciutadania.
  • Avançar en la consecució d’un espai permanent de confluència, deliberació i cooperació, que sigui alhora un instrument d’acció política de la ciutadania activa.

Feministes de Catalunya és un dels Fòrums  convidats a participar en aquestes segones jornades, conjuntament amb altres moviments ciutadans i associacions.

Itziar González, creu fermament que el feminisme pot ser l'eix transversal i intergeneracional que aglutini la força necessària per impulsar el canvi social.  "Les dones són els agents actius més potents de la societat, elles, nosaltres, si treballem en xarxa  podem canviar les coses..."

Aquí teniu l'entrevista que li vam realitzar el passat mes de gener del 2014.


Entrevista a Itziar González from Feministes de Catalunya on Vimeo.


Altres articles i entrevistes d'Itziar González que us poden interessar:

"Tots som democràcia, és hora de crear un lobby ciutadà"

"La Revolta d'Itziar"

"Compareixença al Parlament de Catalunya en relació a la Llei de Consultes" 

“La verdadera salud de la política está en el activismo ciudadano”

Articles Publicats a El País


No hay comentarios:

Publicar un comentario