lunes, 9 de junio de 2014

Full de Ruta: Exigències Bàsiques al Partits Polítics de Catalunya

Antecedents

El passat 8 de març Feministes de Catalunya va presentar el Manifest Exigències Bàsiques alspartits polítics de Catalunya. El document, estructurat en nou punts, és un primer acord de mínims de qüestions que considerem prioritaris consensuades amb diferents parts. En primer lloc, dins el mateix Fòrum de Feministes de Catalunya i els diversos grups i xarxes que el composen, també amb d’altres grups feministes, entitats i grups de ciutadans/es organitzats/es al voltant de diferents causes. Ara per ara, ha obtingut el recolzament de més de dues-centes personalitats de la societat catalana. Continuem amb la campanya de difusió del manifest.

Marc polític

La proposta inicial del manifest era la de plantejar aquest conjunt de punts, com a exigències bàsiques de mínims per demanar als partits polítics que les incloguin en els seus programes electorals de cara a les properes eleccions. No hem considerat adequat utilitzar aquest manifest en les europees, atès que la Unió Europea te poques competències en molts dels punts que es demanen. L’any vinent és any d’eleccions, municipals al maig-juny, generals al novembre com a màxim. I cal recordar que davant les incerteses de l’evolució política a Catalunya, convé contemplar la possibilitat que hi hagi eleccions autonòmiques abans del 2016.

Que cal fer ara?

Pensem que perquè aquesta campanya sigui més eficaç, cal aconseguir un suport ben ample de la societat. Així doncs, compartim amb vosaltres els propers passos que seguirem per fer-vos partícips i que us pugueu sumar a les diferents accions.

-Trobades amb altres grups, col·lectius i associacions de dones per presentar els punts bàsics del nostre manifest cercant complicitats.
-Agenda de primers contactes amb tots els partits polítics representats al Parlament de Catalunya.
-Creació d’un Change.org per a recollir 50mil signatures de suport al manifest.
-Realització de 5 debats sobre els principals eixos del manifest amb la col·laboració de diferents col·lectius, grups i plataformes ciutadanes.


Us anirem informant de cadascuna de les accions que impulsem a través dels nostre espais en xarxa, Bloc, Facebook i Twitter 

No hay comentarios:

Publicar un comentario