martes, 20 de noviembre de 2012

Comunicat Feministes de Catalunya




Nota de Feministes de Catalunya als partits polítics
#25N 


“Exigim als partits polítics que deixin enrere el sexisme”

Des de Feministes de Catalunya volem manifestar als i a les representants dels diferents partits polítics la nostra perplexitat i indignació pel fet que al debat de TV3 es fes servir un llenguatge sexista (oblidant constantment un llenguatge inclusiu) i no s’abordessin les polítiques de gènere. Especialment greu ens va semblar que no es fes referència a la xacra de la violència de gènere (el 27,5% del total de dones mortes per aquest motiu a l’estat espanyol ho han estat a Catalunya). I molt més, encara, tenint en compte el fet que les eleccions es fan el Dia Internacional contra la violència envers les dones.

Sabem que la majoria de partits porten propostes feministes als seus programes. Amb tot, no n’hi ha prou amb això ni amb parlar-ne als actes de campanya dedicats a les dones. Perquè siguin creïbles, cal portar aquestes propostes als actes generals.

D’altra banda, també ens va sorprendre que, des del debat plantejat per TV3, no es fes cap pregunta en aquest sentit.

Les dones no som un col·lectiu: som la meitat de la població. I les propostes de gènere no ens afecten només a nosaltres, sinó a tota la ciutadania.

Esperem que en els dies que resten de campanya s'esmenin aquestes mancances i en els actes dels partits es faci referència a les necessitats i reivindicacions tantes vegades formulades per les dones.

No hay comentarios:

Publicar un comentario